חוסן – פודקאסט מבית אוניברסיטת חיפה

חוסן - פודקאסט מבית אוניברסיטת חיפה
Podcast Description
חוסן נפשי או עמידות נפשית מתאר את היכולת להתמודד עם מצבי דחק ומשבר ולהסתגל לנסיבות החיים שנגרמו בעקבותיהם.חיזוק חוסן נעשה בתהליך דינמי הכולל שני ממדים: מידת החשיפה למצוקה ומידת ההסתגלות החיובית.חוסן נפשי משולב עם תכונות כמו יעילות עצמית, תחושת שליטה, גמישות והמעורבות בחיים, ומקושר למנגנוני הגנה שיכולים להקל על ההתמודדות עם גורמי סיכון.החדשות הטובות הן שחוסן נפשי הוא אינו תכונה מולדת, אלא יכולת שמתפתחת לאורך החיים, כשהיא נתמכת על ידי סביבה תומכת ומערכת חברתית חזקה.מלחמת חרבות ברזל, הביאה איתה: חוסר וודאות, חוסר יציבות ופגיעות פיזית ונפשית גדולה.כדי להתמודד טוב יותר את המציאות החדשה, מרכז החוסן של אוניברסיטת חיפה ייסד פודקסט המארח את מיטב החוקרים כדי לייצר חוסן אישי-חברתי-קהילתי.הפודקאסט חוקר מזוויות שונות את נושא החוסן האישי-חברתי-קהילת, ובו נפגוש אורחים מעניינים שיחלקו אתנו את הידע, הניסיון והמחקר שלהם, ויציעו דרכים כיצד נוכל לחזק את החוסן שלנו. במהלך הפרקים תקבלו כלים וטכניקות להתמודדות עם אתגרים בשגרת היום-יום ובזמנים של קושי או משבר. בכל פרק נצלול לרעיונות, סיפורים ותובנות שיעזרו לכם למצוא את הכוחות הפנימיים שלכם ולהתמודד בצורה בריאה עם הלחצים והקשיים שמגיעים בדרך. הצטרפו אלינו למסע מעניין של חקר, תובנות והעצמה.את הפודקאסט מובילה ומנחה ד"ר קרן אור חן, ראש המרכז הקליני הבינתחומי, בעלת דוקטורט בתחום קבלת החלטות בתנאי אי ודאות ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית וחברת סגל בחוגים פסיכולוגיה, תקשורת ומשאבי טבע והסביבה באוניברסיטת חיפה. הפודקאסט הוקלט והופק באולפני היחידה להוראה מתוקשבת של אוניברסיטת חיפה, בשיתוף פעולה עם המרכז הקליני הבינתחומי, דיקנאט הסטודנטים ומרכז החוסן
Podcast Insights
Content Themes
התוכנית מתמקדת במגוון נושאים כגון חוסן אישי, חברתי וקהילתי, שכול ואובדן, וביטחון נפשי, עם פרקים כגון שיחות על השפעת השכול מתוך היבטים שונים, וחקר תודעה והשפעות פסיכולוגיות על קבלת החלטות.

חוסן נפשי או עמידות נפשית מתאר את היכולת להתמודד עם מצבי דחק ומשבר ולהסתגל לנסיבות החיים שנגרמו בעקבותיהם.
חיזוק חוסן נעשה בתהליך דינמי הכולל שני ממדים: מידת החשיפה למצוקה ומידת ההסתגלות החיובית.
חוסן נפשי משולב עם תכונות כמו יעילות עצמית, תחושת שליטה, גמישות והמעורבות בחיים, ומקושר למנגנוני הגנה שיכולים להקל על ההתמודדות עם גורמי סיכון.
החדשות הטובות הן שחוסן נפשי הוא אינו תכונה מולדת, אלא יכולת שמתפתחת לאורך החיים, כשהיא נתמכת על ידי סביבה תומכת ומערכת חברתית חזקה.מלחמת חרבות ברזל, הביאה איתה: חוסר וודאות, חוסר יציבות ופגיעות פיזית ונפשית גדולה.
כדי להתמודד טוב יותר את המציאות החדשה, מרכז החוסן של אוניברסיטת חיפה ייסד פודקסט המארח את מיטב החוקרים כדי לייצר חוסן אישי-חברתי-קהילתי.
הפודקאסט חוקר מזוויות שונות את נושא החוסן האישי-חברתי-קהילת, ובו נפגוש אורחים מעניינים שיחלקו אתנו את הידע, הניסיון והמחקר שלהם, ויציעו דרכים כיצד נוכל לחזק את החוסן שלנו. במהלך הפרקים תקבלו כלים וטכניקות להתמודדות עם אתגרים בשגרת היום-יום ובזמנים של קושי או משבר. בכל פרק נצלול לרעיונות, סיפורים ותובנות שיעזרו לכם למצוא את הכוחות הפנימיים שלכם ולהתמודד בצורה בריאה עם הלחצים והקשיים שמגיעים בדרך. הצטרפו אלינו למסע מעניין של חקר, תובנות והעצמה.
את הפודקאסט מובילה ומנחה ד”ר קרן אור חן, ראש המרכז הקליני הבינתחומי, בעלת דוקטורט בתחום קבלת החלטות בתנאי אי ודאות ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית וחברת סגל בחוגים פסיכולוגיה, תקשורת ומשאבי טבע והסביבה באוניברסיטת חיפה. הפודקאסט הוקלט והופק באולפני היחידה להוראה מתוקשבת של אוניברסיטת חיפה, בשיתוף פעולה עם המרכז הקליני הבינתחומי, דיקנאט הסטודנטים ומרכז החוסן
בפרק זה נארח את ד”ר מיכל הרשמן שטרית,מרצה וחוקרת באוניברסיטת חיפה מומחית לתקשורת אפקטיבית ובעלת החברה ‘מילים פשוטות’ לייעוץ תקשורת ומנהיגות בארגונים ועמותות.
שוחחנו על רטוריקה של חוסן ככלי אפקטיבי להתמודדות עם מצבי משבר (ולא רק). דיברנו על שלושה מעגלי השפעה של מסרים והתמקדנו בעיקר במעגל הראשון, האישי – המילים שאנחנו אומרים ואומרות לעצמנו, על עצמנו.
על נרטיבים פוגעניים שיכולים להפוך בקלות לנרטיבים חיוביים ומיטיבים: למשל, במקום לומר “אני כזאת גרועה”, פשוט לומר, “זה בסדר לפעמים לטעות, זה אנושי.”
חלקנו סיפורים אישיים והמחשנו איך הסיפור שאנחנו מספרות לעצמנו, על עצמנו יכול לשנות הכל !

Disclaimer
This podcast’s information is provided for general reference and was obtained from publicly accessible sources. The Podcast Collaborative neither produces nor verifies the content, accuracy, or suitability of this podcast. Views and opinions belong solely to the podcast creators and guests.
For a complete disclaimer, please see our Full Disclaimer on the archive page. The Podcast Collaborative bears no responsibility for the podcast’s themes, language, or overall content. Listener discretion is advised. Read our Terms of Use and Privacy Policy for more details.